Compost rijden

20200212_094700-compostHet jaarlijkse ritueel: compost rijden. Nadat het al een paar keer uitgesteld was wegens het slechte, natte weer konden we 12 februari dan eindelijk aan de bak. Een grote trekker met een speciale aanhanger met 7 kubieke meter (7000 liter) compost stond voor het hek. Maar zo’n apparaat¬† kan het terrein niet op, veel te groot en veel te zwaar. Dan blijft er dus niets anders over dan man- en vrouwkracht. 15 vrijwilligers stond klaar met kruiwagens om de compost uit de aanhanger te halen en naar de tuinen te rijden. Overal werden kruiwagenladingen gestort. We zijn een uur bezig geweest om 7 kubieke meter netjes over het schooltuinterrein te verdelen. En gelukkig: toen was er koffie. Na de koffie zijn alle hopen compost mooi gelijkmatig met harken verdeeld. Zodra het weer het toelaat (langere tijd droog) gaan we het terrein frezen. Daarna kunnen de 357 tuintjes uitgezet worden.

20200212_094743-compostZin om te helpen? U kunt zich aanmelden voor NLDoet op 13 en 14 maart op de website van NL-doet:  https://www.nldoet.nl/klus/gereed-maken-schooltuincomplex-voor-het-seizoen#block-projectsubscribe

Maar een mailtje naar de voorzitter van de schooltuinen kan ook:

j.h.m.vanhuut@casema.nl