Flog 11 – Groeien, bloeien en bezige bijen

Nu breekt de periode aan waarin we vooral foto’s maken. Er zijn weinig dingen die we nog moeten uitleggen en er is heel veel te zien. Met de regen die er geweest is, ziet het er heel groen uit op de tuinen.

Alles is behoorlijk gegroeid

Alles is behoorlijk gegroeid

In de vlogtuin staat alles er deze week mooi bij. Zoals altijd moet er natuurlijk onkruid gewied worden, maar deze week hebben we niks om te planten. Gelukkig is er nog genoeg werk over. In de algemene tuin komen ook allerlei gewassen op. Er heerst een drukke bedrijvigheid van bijen en andere diertjes. Op het moment hebben we last van onze bijen. Ze zijn heel druk bezig en soms zorgt dat voor onrust als de mensen ook druk bezig zijn.
BijenmengselLieveheersbeest in maisBezoek op de zonnebloem

 

 

 

 

De bijen hebben we ook nodig. Zij zijn degenen die ervoor zorgen dat het stuifmeel van de verschillende bloemen verspreid wordt, zodat er van alles kan groeien en bloeien. Sommige planten zijn mannelijk en sommige vrouwelijk. ook zijn er planten die mannelijke en vrouwelijke bloemen dragen.

Bij de vrouwelijke bloemen komt een courgette

Bij de vrouwelijke bloemen komt een courgette

 

Artisjok dichtArtisjok kleurendArtisjok bloem

 

 

 

 

In de algemene tuin beginnen de artisjokken te bloeien. Als het nog geen bloemen zijn kun je ze eten.