OPEN AVOND 2014 GROOT SUCCES

 

Drukte bij de ingang

Het weer was goed, en de opkomst was groot, zeer groot. Het kon niet beter.

De burgemeester was er vroeg bij: om tien voor zeven stalde zij haar fiets op het terrein.
En daarna stroomde het binnen: leerlingen van groep 6 met jongere en oudere broertjes en zusjes, moeders, vaders, oma’s en opa’s en waarschijnlijk nog meer soorten familie en andere bekenden.

Trots werden de tuintjes getoond en hier en daar werd ook geoogst. Zo af en toe zag je iemand lopen met een krop sla of een stronk andijvie.
In de partytent kon men kaartjes voor de speurtocht ophalen. Daar werd druk gebruik van gemaakt. Sommige slimmeriken dachten meteen alle antwoorden bij de vrijwilligers op te kunnen halen, maar dat ging niet door. Verder werden potjes honing van onze eigen bijen verkocht. Binnen 30 minuten waren alle 117 potjes weg. Ook de opgepotte calla’s deden het goed: 65 potten gingen de tuin uit.

overhandiging insektenhotel

Rond half acht werden midden op de tuin toespraken gehouden door de burgemeester Layla Driessen, Joop van Huut, de voorzitter van de schooltuinen, en Marjolein de Groot, locatiehoofd van De Gading. Na de toespraken overhandigde Robert van De Gading het eerste insektenhotel aan de burgemeester. Marian Kathman, secretaris van de schooltuinen, gaf een toelichting op het gebruik van een insektenhotel. Wie er meer over wil weten, klik deze link: informatie insektenhotels.
Pas tegen negenen liep de schooltuin langzaam leeg.
Voor alle vrijwilligers betekende deze avond toch wel een bekroning op het vele werk.

[meer foto’s]