Bijenprojekt

 Op 13 mei 2015 ontvangen we bericht van het Fonds 1818,

Fonds 1818

fonds 1818

dat we € 5000 krijgen.Dit bedrag is bedoeld voor ons bijenproject.blokhut bijenproject

blokhut bijenproject


Voor alle duidelijkheid: Fonds 1818 was vroeger bekend onder de naam VSB-fonds. Het fonds ondersteunt allerlei maatschappelijke projecten.
We zijn al een tijdje bezig met het bijenproject. In 2013 is begonnen met de bouw van een bijenstal. Daarvoor hebben een bijdrage van de Praxis ontvangen. In de bijenstal staan nu twee kasten met bijenvolken. Eind december 2014 kwamen de Vrienden van het Oude Dorp (Leiderdorp) over de brug met een bedrag voor een demonstratiekast (bijenkast met glazen wanden).
En nu kunnen we ons bijenproject dus afmaken. Wij hebben een blokhut gebouwd in een hoek van de schooltuin, vlakbij de bijenstal.  In de blokhut komen de materialen voor de bijenlessen (beschermende kleding voor leerlingen (imkerpakken, kappen, etc)), voor de  winning van honing (centrifuges voor honingslingeren, etc.), voor de overwintering van de bijen (opslag van suiker, etc) en lesmateriaal (posters, lesbrieven, etc.)
En zo kunnen de schooltuinen van Leiderdorp ook hun bijdrage leveren aan de instandhouding van een van de belangrijkste insectensoorten voor de bestuiving van allerlei plantensoorten: de bij.