Vlog 9 – Prei planten en snijbiet oogsten.

Voordat we nieuwe dingen in de grond zetten, moeten we eerst goed de plek onkruidvrij maken. Als er onkruid groeit, dan kunnen de plantjes die we op die plek zetten zich niet goed ontwikkelen. Onkruid haalt de voedingsmiddelen uit de grond die jonge plantjes nodig hebben om te groeien.
Vorige week hebben we de prei nog even laten staan in de kas, omdat de plantjes nog te klein waren. In de kas kan het flink warm worden, dan kunnen de planten goed groeien. Deze week kunnen de preiplantjes de grond in.

 

Deze week kunnen we ook voor de eerste keer snijbiet gaan snijden.

Dit is het eerste jaar dat we snijbiet hebben op de schooltuin. Andere jaren hadden we spinazie. Je kunt snijbiet klaarmaken zoals je spinazie klaarmaakt.

In Zoeterwoude zijn de vrijwilligers ook druk bezig geweest met het oogsten van spinazie en het zetten van de prei. Hun hele verhaal kun je zien in dit filmpje.