Geen Open Avond

Het bestuur van de Schooltuinen Leiderdorp heeft in verband met COVID-19 besloten om de Open Avond van 16 juni 2021 niet door te laten gaan. Ervaringen van vorige jaren leren dat groepsvorming bijna niet te voorkomen is. De tuinen hebben in totaal wel een groot oppervlak, maar het loop/stagedeelte (de graspaden) is maar heel klein.

Met de schooltuintjes gaat het heel goed. Wij zijn blij, dat we toch aan dit seizoen hebben kunnen beginnen. Wij houden ons aan strenge regels, maar het is werkbaar en … gewoon leuk!
Wij hebben een heel nat en koud voorjaar gehad, maar op dit moment spuit alles de grond uit. Over spuiten gesproken: de grond is door de zon en de droge lucht flink uitgedroogd.
We zijn daarom vandaag begonnen met sproeien. Dat is best veel werk, al die slangen en sproeiers klaarzetten, maar aan verlepte sla en andijvie heeft niemand wat.

En dan nog wat: alle vrijwilligers hebben vandaag een T-shirt gekregen met het logo van de schooltuin erop.
Schooltuin_electr-pomp
Schooltuin-sproeier-klein
Schooltuin-overzicht
Shirt schooltuin
Schooltuin-spinselmot
Wij lusten graag appels, maar er zijn andere levende wezens, die graag het blad van de appelboom eten. Je ziet hier een soort nest van de spinselmot. Middenin het spinsel kun je een rupsje zien.