Skip to content

Oorkonde Schooltuinen

BB4041
foto J.P.Kranenburg, fotograaf Leiderdorps Weekblad

De schooltuinen zorgen ervoor, dat Leiderdorp de op een één na groenste stad van Nederland is. Misschien iets te kras gezegd? Maar als je het juryrapport leest hebben de Schooltuinen wel het verschil gemaakt.
We hebben daarvoor van wethouder Jeff Gardeniers een oorkonde gekregen.

Delen uit het juryrapport:
De schooltuinen bereiken alle scholen! De jury heeft de indruk dat als zaken echt nodig zijn, de gemeente altijd wel ‘een potje’ heeft om financieel te steunen. Daarnaast blijken de vrijwilligers gemiddeld goed in staat ook elders subsidies en sponsorgeld binnen te halen. De positieve resultaten, ook in gemeenschapszin, die met de informele werkwijze behaald zijn, hebben een goede indruk op de juryleden achtergelaten.

Eindoordeel
De jury van Entente Florale Nederland komt voor gemeente Leiderdorp tot de volgende conclusie:

  • Ten aanzien van de openbare (groene) ruimte, de natuur en het landschap op zich en in relatie tot het cultuurhistorisch erfgoed, de biodiversiteit, een gezonde leefomgeving en recreatie, duurzaamheid en toerisme en participatie wordt een waardering van 7,4 punten behaald.
  • In de Categorie Steden wordt Zilver toegekend.
  • De jury kent een bijzondere waardering toe voor Schooltuinen “De Sterrekers” vanwege hun indrukwekkende continuïteit dankzij vrijwilligers en omdat ze alle scholen in Leiderdorp bereiken.

P1030861